DRINKWATERTANKS EN ZILVER


Algemeen
Drinkwater is in Nederland van uitstekende kwaliteit. Maar wanneer het drinkwater lang en zonder conservering wordt bewaard kan er bacteriegroei plaats gaan vinden. Deze bacteriegroei kan zowel in kunststof als RVS tanks plaatsvinden.

Naast de vermindering van de water kwaliteit, kan bij RVS drinkwatertanks door een specifieke bacterie pitcorrosie ontstaan welke zal leiden naar het doorroesten van de drinkwatertank.

Lekkage door pitcorrosie
De aanwezigheid van agressieve Microbe Corrosie (MIC) in de tank is te ontdekken doordat u rood pigment in uw drinkwaterfilters aantreft. Als de tank inwendig geinspecteerd kan worden, kan deze agressieve bacterie tuberkels (zie foto’s) gevormd hebben welke de aanwezigheid van het corrosie proces in de tank bevestigen. Mocht de tank niet inwendig geinspecteerd kunnen worden, dan is het mogelijk om met een laboratoriumtest de aanwezigheid van de bacterie in het drinkwater aan te tonen.Mogelijkheden ter voorkoming

Mocht er geen indicatie zijn van de aanwezigheid van bacteriën in de drinkwatertank, dan zijn er de volgende mogelijkheden ter voorkoming van toekomstige schade en/of drinkwater vervuiling.

  1. REINIGING. Door het gebruik van Hadex bij de start van het vaarseizoen om tank en leidingen te reinigen.
  2. BESCHERMING. Een Plation dekfilter gebruiken tussen het drinkwater tappunt en de vulopening van de drinkwatertank. Door dit filter zal vers, gezuiverd en behandeld water getankt worden. Hierdoor zal tevens de drinkwater installatie ook bij langdurige stilstand schoon blijven. De Plation filterpatroon is opgebouwd uit een combinatie van actieve kool en zeer harde keramische bollen welke voorzien zijn van een coating van zuiver, hoog kwalitatief colloïdaal zilver.
Stanry schoonwatertank is een onderdeel van Stanry rvs - www.rvsjachtbeslag.nl